Hozzáadva:
10-01-2022 a következő kategóriában:
Orvosi ruházat által:
M&C
A szakács szakma felelősségteljes és rendkívül igényes munka. A látszattal ellentétben ez nem egy könnyű kenyér: több órás, álló helyzetben végzett munka, amely jelentős állóképességet és fizikai erőt igényel. A páratartalomban és magas hőmérsékleten töltött több óra sem könnyíti meg a konyhai dolgozók dolgát. Ebben a szakmában az olyan fárasztó feladatokat, mint a zöldségek aprítása vagy a hús szeletelése, gyakran gépi úton végzik. Természetesen a legrosszabb feladatok a konyhai kisegítők vállára hárulnak, de ez nem jelenti azt, hogy a szakács csak áll a serpenyő vagy az edény felett. Szükséges a munkaállomások közötti futás, valamint a nehéz edények és készülékek cipelése is. Az ilyen igényes környezetben végzett munka megköveteli az egészségügyi és biztonsági szabályok szigorú betartását és az abszolút higiéniát. Emiatt a konyhai dolgozóknak megfelelő, speciális követelményeknek megfelelő ruházatot kell viselniük. Milyen ruházati elemeket kell viselnie egy profi szakácsnak? A választ ebben a bejegyzésben találod meg.